Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Midden-West Noord-Holland, Flevoland, Utrecht

Laboratoria

In het vernieuwd bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker wordt het testen van de uitstrijkjes en zelfafnamesets op hrHPV uitgevoerd door vijf screeningslaboratoria. Ook de eventuele cytologie op de uitstrijkjes vindt plaats door de vijf screeningslaboratoria. Iedere huisartsenpraktijk valt onder één van deze vijf screeningslaboratoria:

  • Universitair Medisch Centrum Groningen
  • Symbiant (Hoorn)
  • Radboud Universitair Medisch Centrum (Nijmegen)
  • Nederland Moleculair Diagnostisch Laboratorium BV (Rijswijk)
  • Stichting Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch)

Ieder screeningslaboratorium heeft een eigen werkgebied. Elk werkgebied is ongeveer even groot qua aantal vrouwen in de doelgroep. Ieder screeningslaboratorium verricht dus onderzoeken voor cliënten uit meerdere screeningsorganisaties. Op het landkaartje staat de landelijke indeling van de werkgebieden van de screeningslaboratoria en de week waarop gestart wordt met het gefaseerd uitnodigen van vrouwen uit de doelgroep.

In het schema de uitrol per screeningslaboratorium:
 

Screeningslaboratorium Uitrol
Nederland Moleculair Diagnostisch Laboratorium B.V. week 4
Stichting Jeroen Bosch Ziekenhuis week 5 t/m week 9
Radboud Universitair Medisch Centrum week 7 t/m week 11
Symbiant, locatie Hoorn week 9 t/m week 12
Universitair Medisch Centrum Groningen week 11 t/m week 17

Wilt u weten wanneer we in uw gemeente starten met het versturen van uitnodigingen voor het vernieuwde bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker? Neem dan contact op met de informatielijn op
088 266 90 20.


Voor vragen over het vernieuwd bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker verwijzen wij u naar de informatielijn bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Klik hier voor de contactgegevens van de vijf landelijke screeningsorganisaties.