Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Midden-West Noord-Holland, Flevoland, Utrecht

Europese baarmoederhalskanker preventieweek

BMHK geplaatst op maandag 22 januari 2018

Europese  baarmoederhalskanker preventieweek
Wereldwijd overlijden jaarlijks 250.000 vrouwen aan baarmoederhalskanker terwijl de ziekte vaak is te voorkomen. Door effectieve screening en vaccinatie. Toch weten veel vrouwen te weinig van deze ziekte en zijn er veel landen in Europa met nog geen of geen goede preventieprogramma's.

Van 22 tot 29 januari vindt voor de 12e keer de Europese Week van de baarmoederhalskankerpreventie plaats. De Europese Baarmoederhalskanker Vereniging (ECCA) heeft deze preventieweek in het leven geroepen om het bewustzijn rondom baarmoederhalskanker en de preventie daarvan te vergroten.

Het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker in Nederland
Gelukkig schiet Nederland niet te kort door een effectief screeningsprogramma. Elk jaar worden in Nederland ongeveer 800.000 vrouwen uitgenodigd voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Het bevolkingsonderzoek wordt door de overheid gratis aangeboden. In Nederland zijn er vijf regionale screeningsorganisaties die het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker uitvoeren. Een jaar geleden is het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker vernieuwd. Klik hier voor meer informatie over het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker.

Archief

Laatste 3 artikelen
Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker en persoonsgegevens
Lees meerLees meerLees meer

Toon alle berichten