Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Midden-West Noord-Holland, Flevoland, Utrecht

Vernieuwd bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

Het huidige bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker stopt per 1 december
Vanaf 1 december 2016  kunnen vrouwen niet meer meedoen aan het huidige bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Komt een vrouw toch nĂ¡ 1 december 2016 bij u in de praktijk voor een uitstrijkje in het kader van het huidige bevolkingsonderzoek? Dan valt dit uitstrijkje niet onder het bevolkingsonderzoek en is niet gratis voor de vrouw. Voor dit indicatieve uitstrijkje moet u ook een ander laboratoriumformulier gebruiken. De kosten ervan vallen onder haar zorgverzekering. Het kan zijn dat zij de kosten of een deel ervan zelf moet betalen. Dit is afhankelijk van het eigen risico dat zij heeft gebruikt. Het is belangrijk om de vrouw hiervan op de hoogte te stellen en haar eventueel te adviseren weer mee te doen met het nieuwe bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker vanaf 2017. Een uitnodiging voor het vernieuwde bevolkingsonderzoek vanaf 2017 kan zij aanvragen bij Bevolkingsonderzoek Midden-West.

Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker en indicatie
De belangrijkste informatie hebben wij voor u op een rijtje gezet in een brochure. Die brochure is naar elke huisartsenpraktijk gestuurd. Als u geen brochure heeft ontvangen kunt u een exemplaar bij ons opvragen door contact op te nemen met onze informatielijn op 088 266 90 20. Maar ook kunt u de informatie hier vinden.


Overgang huidig naar vernieuwd bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker
Vanaf 2017 gaat het vernieuwde bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker gefaseerd van start in Nederland. Om begin 2017 te kunnen starten wordt het huidige bevolkingsonderzoek in de laatste maanden van 2016 afgebouwd. In deze folder in de rechterkolom (Folder overgangsfase - huisartsenpraktijken) hebben we de belangrijkste momenten in de overgang van huidig naar nieuw en de relevante informatie voor u op een rijtje gezet.
 

Draaiboek overgangsperiode
Voor de overgangsperiode is er, in samenwerking met alle betrokken partijen, een draaiboek opgesteld. Het doel is om een soepele overgang van het huidige naar het vernieuwde bevolkingsonderzoek te realiseren. Ga hiervoor naar www.bevolkingsonderzoekbaarmoederhalskanker.nl/professionals