Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Midden-West Noord-Holland, Flevoland, Utrecht

Huisartsenportaal

In het vernieuwde bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker worden de uitstrijkjes alleen nog afgenomen en ingestuurd door huisartsen en huisartsenpraktijken die met een AGB code geregistreerd zijn in het Huisartsenportaal van de screeningsorganisatie. Registratie in het Huisartsenportaal is nodig voor de ontvangst van de nieuwe bevolkingsonderzoek laboratoriumformulieren en het uitstrijkmateriaal van het screeningslaboratorium in uw regio.

In het Huisartsenportaal bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker:

  • registreert u zich met uw klantnummer van ZorgMail (of aanverwante zorgpartner), zodat de uitslagen naar het juiste adres gestuurd kunnen worden.
  • registreert u zelf het (praktijk)adres en de facturatie gegevens.

Na registratie in het Huisartsenportaal bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker:

  • vraagt u zelf de laboratoriumformulieren voor het bevolkingsonderzoek aan. De screeningsorganisatie stuurt de laboratoriumformulieren naar het geregistreerde praktijkadres.
  • heeft u inzicht in uw financiële gegevens (betalingsoverzicht).

Wie kan zich registreren in het Huisartsenportaal bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker?
Het Huisartsenportaal is voor huisartsen(praktijken) die uitstrijkjes maken voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Huisartsen met een AGB-code kunnen zich registreren in het Huisartsenportaal. Voor een aantal medische beroepsgroepen is het niet meer mogelijk uitstrijkjes te maken voor het bevolkingsonderzoek. Tenzij u zich kan registreren met een AGB-code als huisarts of huisartsenpraktijk in het Huisartsenportaal. Dit komt door de vernieuwde werkwijze en de logistiek met de vijf screeningslaboratoria. Hierdoor kunnen wij uitstrijkjes buiten de huisartsenpraktijk niet meer faciliteren. Indien een vrouw zich bij u meldt om een uitstrijkje te laten maken, kunt u haar doorsturen naar een huisarts(praktijk) of laat haar contact opnemen met de screeningsorganisatie voor de aanvraag van een zelfafnameset.

Hoe registreert u zich in het Huisartsenportaal bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker?
Neem dan contact op met Bevolkingsonderzoek Midden-West via
088 266 90 20 om uw registratie aan te vragen. Klik hier om het registratieproces in het Huisartsenportaal bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker te bekijken.

Wat moet u weten wanneer u zich registreert in het Huisartsenportaal?

  • Registreren in het Huisartsenportaal is kosteloos.
  • Registratie is alleen mogelijk op basis van een AGB-code én een ZorgMail-klantnummer (of van één van de samenwerkende Zorg Partners: RZCC, GERRIT diensten, Diamiz, EZDA, SDSK, Stichting 3-i, Stichting RijnmondNet, Z-netwerken Nederland).
  • U kunt zich registreren als individuele huisarts, als groepspraktijk of met meerdere huisartsen onder één account.
  • U kunt één of meerdere locaties met bijbehorende locatiegegevens toevoegen aan uw registratie. Bijvoorbeeld wanneer uw praktijk op twee locaties is gevestigd of wanneer u bij verschillende praktijken werkt.

Zakelijke voorwaarden
Bij registratie in het Huisartsenportaal bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker gaat de huisarts(praktijk) akkoord met de zakelijke voorwaarden tussen de screeningsorganisaties en de huisarts(praktijk).

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over (registratie in) het Huisartsenportaal? Neem dan contact op met Bevolkingsonderzoek Midden-West via telefoonnummer
088 266 90 20.